5 лесни рецепти за детски плодови кремове

Рецепти за детски плодови кремове, подходящи за деца над 1 година
  1. Крем от печени ябълки с канела

Продукти

2-3 цели ябълки
10-15 грама краве масло
канела
кафява захар или мед (по желание)

Приготвяне

Ябълките се почистват от семките във вътрешността, но без да се нарушава целостта им. Кората на ябълките се оставя, за да не се разпаднат при печенето. Във вътрешността на плодовете се поставя малко парченце краве масло – на върха на ножа, и ябълките се поръсват с канела. След това се нареждат в тава, на дъното се налива вода около 4 см и се пекат за около половин час на 200 градуса. След като се изпекат, ябълките се обелват и пасират на крем. По желание кремът може да се поръси с малко кафява захар или да се разбърка с лъжичка мед (но след като изстине).

 

  1. Суров пудинг от киви

Продукти

2 узрели кивита
½ чаена чаша бебешко оризово или овесено брашно
½ чаена чаша извара

Приготвяне

Кивито се обелва, измива и намачква с вилица или пасира с пасатор. Така приготвеният плодов крем се комбинира с оризовото или овесено брашно и след това с изварата. Сместа се разбърква до получаването на кремообразна консистенция и суровият пудинг е готов.

 

  1. Плодов крем от пъпеш и праскова

Продукти

200 грама пъпеш (1 по-дебел резен от средноголям пъпеш, без кората)
1 средно голяма праскова
60 милилитра прясно мляко (или адаптирано мляко за по-малките деца)
60 грама оризова каша

Приготвяне

Пъпешът и прасковата се обелват и се пасират. Оризовата каша се приготвя според указанията и се разбърква с плодовете. Накрая се добавя и млякото и сместа се разбърква отново. След това кремът е готов за консумация.

 

  1. Крем с череши (вишни)

Продукти

300 милилитра прясно мляко
500 грама плодове (череши или вишни)
100 грама захар
2 яйца
1/2 чаена чаша стрит сухар
10 грама масло
ванилия

Приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват. Към тях се прибавят млякото и стрития сухар. Така приготвената смес се ароматизира с ванилията, изсипва се в намазан с маслото съд и най-отгоре се нареждат плодовете (без костилките). Кремът се поставя в умерено загрята фурна и се пече на водна баня до готовност.

 

  1. Мляко с ориз и банан

Продукти

5 супени лъжици ориз
400 грама прясно мляко
1 банан
2 кафени лъжички масло
канела (по желание)

Приготвяне

Оризът се сварява до пълна готовност. Прясното мляко се загрява в широк съд до кипване и към него се прибавя свареният ориз. Междувременно бананът се намачква или пасира, овкусява се с маслото и ванилията и се добавя към млякото и ориза. Сместа продължава да се вари на ниска степен на котлона докато не се сгъсти. Готовият крем може да се поръси с канела при сервиране.

Над публикацията работи: Яна Атанасова

Вижте още:

6 смути рецепти, с които да подобрите имунната система на децата

5 лесни рецепти за здравословни палачинки без брашно

6 идеи за вкусни и засищащи закуски, които децата да хапват сутрин

Полезна и вкусна ябълкова торта без захар и брашно

 

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien