Деца от детска градина „Вит“ се нуждаят от обувки, дрехите им са с дупки

В детска градина „Вит“ в плевенското село Дисевица много от децата ходят със захабени дрешки и дори по дрехите имат дупки. Поне десет от тях ходя с гумени чехли, алармират от Националното Сдружение на сираците.

Децата от  „Вит“ имат нужда от дрехи, домашни пантофки, обувки, играчки. „Не може да нямат дрехи на гърба си, не може на мръзнещо дете да му подарим играчка и да искаме то да е щастливо“, се казва още в Апела на Слави Михайлов, председател на Сдружението.

От Сдружението са разговаряли  с кмета на село Дисевица Пламен Бешков. Той редовно търси дрехи и за децата от училището защото в селото много от хората нямат работа.

Организаторите на инициативата отправят молба да се помогне на тези деца. Като председател Слави Михайлов е готов да предостави на желаещите да дарят дрехи за детска градина „Вит“ информация за връзка с директорката на детската градина. На разположение е кметът на село Дисевица, който ще приеме дарените от от хората дрехи и обувки. Дрехите  могат и да са използвани, стига  да са в приличен вид и чисти.

„Радвам се, че има толкова много добри хора, наистина им благодарим. Всяка помощ е добре дошла за тези дечица“, каза за Roditel.bg директорката на детската градина Силяна Велинова.

Децата са на възраст 3 до 6 години. Можете да изпращате дрехи, обувки и играчки като колет на адрес: с. Дисевица, община Плевен, ул. „9ти септември“ 6А, Кметство – Кмет: Пламен Бешков

Повече информация можете да получите на следните телефони за връзка:

Силияна Велинова – Директор на детската градина, тел.:088/4576072
Пламен Бешков – Кмет на село Дисевица, тел.: 0887/950497
Слави Михайлов –  „Национално сдружение на сираците в България“, тел.: 0877/822685

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: