Д-р Емилова обясни кои храни водят до болести при децата

хитрини хранене дете

Правилното хранене при децата и младежите води до ограничаване на риска от диабет и сърдечносъдови заболявания в ранните им години, както и до предпазване от ракови заболявания на по-късен етап. Това каза д-р Людмила Емилова, специалист по здравословно хранене, по bTV. По думите й начинът, по който храним децата в първите 10 години от живота им определя от какво ще боледуват те на по-късен етап.

Емилова каза, че децата трябва да се кърмят, колкото е възможно по-дълго – между година – година и половина, до две годишна възраст. Емилова препоръчва и двамата родители да направят 20-дневно прочистване с плодове, мед и чай преди забременяването. По време на бременността жената трябва да яде възможно най-чиста и природосъобразна храна.

Животинските продукти, и особено прекомерното хранене с тях в ранни години, води до преждевременно съзряване и пубертет и при момичетата, и при момчетата. Причината са многото мазнини, които тези продукти съдържат, каза д-р Емилова.

Тя препоръчва плодово-зеленчуков режим и за деца, и за възрастни. Според нея човек може да си набави нужните му белтъчини само чрез растителна храна. Основните храни, които трябва да приемаме са зеленолистните зеленчуци, плодовете, бобовите храни, като леща, боб, грах и нахут, и пълнозърнестите продукти.

Емилова смята, че след като детето навърши година, му е напълно достатъчно до обяд да яде само плодове и зеленчуци, да пие прясно изцедени сокове и смутита. Сред препоръчителните десерти са различни кремове от плодове и ядки, различни плодови кремове и пълнозърнести крекери, печени ябълки.

Източник: „24 часа“

СПОДЕЛИ:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePin on Pinterest

Е-MAIL АБОНАМЕНТ:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: