Два нови критерия за прием в 1 клас обяви община Бургас

Електронната система за записване в детските градини и в първи клас в училищата в община Бургас вече е отворена и може да бъде разгледана от родителите.

Те могат да се запознаят предварително с начина за регистрацията, кандидатстването и обявените свободни места по райони. Електронният прием за детските градини и яслите ще стартира на 3 април от 8 часа, като е желателно да бъдат посочени 3 предпочитани детски заведения.

Резултатите от първото класиране ще станат известни на 2 май, съобщи БНР. След записването на приетите деца, родителите на останалите ще могат да пренаредят желанията си и да участват в още две класирания .

Тази година няма промяна в критериите за прием в детските градини, съобщи директорът на отдел „Образование“ Веселина Таралова.

При приема в първи клас обаче има промяна, като Община Бургас се е съобразила с изисквания на Министерството на образованието. Най-много точки при кандидатстване отново дава адресната регистрация в района на съответния административен център и посоченото първо желание за прием, но има два допълнителни критерия, които дават по една точка, допълни Веселина Таралова.

Ще се дава точка за това, че родителят работи в близост до учебното заведение. Предимство ще имат и децата, които са били в подготвителна група към училището, където желаят да се запишат за първи клас.

Първокласниците, които живеят на територията на двата центъра за административно обслужване „Зора” и „Приморие”, получават еднакви точки при кандидатстване в училищата „Васил Априлов” и „Братя Миладинови”.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien