Google пусна приложение за родителски контрол

Ново приложение на Google позволява на родителите да следят и контролират начина, по който децата им използват своите Android смартфони.

Програмата Family Link се инсталира на родителския смартфон, като чрез нея се създава акаунт за детето и се въвеждат данните за устройството, подлежащо на контрол – т.е., таблетът или смартфонът, който ще ползва детето.

След завършване на настройките, родителите получават възможност да блокират определени приложения на устройствата на своите деца, както и да предотвратяват свалянето на едни или други програми, предава technews.bg.

Предвидена е също възможност за разглеждане на списък с най-често използваните от детето приложения за седмицата или месеца.

Родителите могат да избират време за сън на детето, през което смартфонът е напълно блокиран. Като алтернатива е достъпна функция, която позволява избор на брой часове за ползване на устройството от детето в рамките на един ден.

Family Link напомня функцията Restricted Profiles, въведена още с Android 4.3. Но тази функция работеше само на таблети и можеше да се ползва единствено на устройствата на децата.

В момента приложението Family Link е достъпно за потребители в САЩ с деца под 13 години. Освен това устройството на детето трябва да бъде минимум с Android 7.0, докато за родителите са достатъчни смартфон или таблет с Android 4.4.

Google очаква обратна връзка от първите потребители на Family Link, за да подобрява приложението и до го направи по-широко достъпно, вкл. за хората по целия свят.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: