Какво ядат децата ни в училище?

През последните няколко дни в интернет се разрази дискусия около снимка, на която са заснети закуските, давани на децата в едно българско училище в рамките на една седмица. Отново на дневен ред е темата какво ядат децата ни в училище и ниаистина ли това е пълноценно и разумно хранене за подрастващите.

Според статистиките, България е на 5-о място в Европа по затлъстяване на децата. Лошото хранене, както и недостатъчното движение, са един от факторите за това, заявиха за предаването „Здравей, България“ от фондация „За храната“.

Организацията е подела кампания „Знаем ли какво ядат децата ни в училище“ и призовава родителите да изпращат снимки и от други училища.

Както се вижда от снимката, децата получават безплатни закуски, които обаче са силно калорични тестени изделия, които освен това са изключително бедни на полезни хранителни съставки.

„През изминалата седмица стотици деца в едно българско училище бяха нахранени с това. Това не е изключение, а утвърдена практика. Това са „безплатните“ закуски за нашите деца, които би трябвало да им дават сила и енергия. Това са закуските, финансирани с бюджетни средства, които идват от нашите данъци. Това ли е разбирането за „здравословно хранене“ на малкото остнали български деца, растящи в България?!“, гласи коментарът под снимката във Фейсбук.

Снимка: Снимка: Фейсбук/ Food Revolution Bulgaria

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien