Класика по Андерсен оживява на сцената на Столичен куклен театър

Живял някога един крал. Най-много от всичко на света той обичал… да се облича. За него дрехата била по-силна от всички човешки чувства, по-могъща от музиката, поезията, философията, математиката. Най-голямата наслада в живота му. Така да се каже – заветната цел на стремежите му. Негово Величество не обичал особено да се измъчва с размишления, бил прекомерно зает със себе си… истински глупак. Но колко голяма може да бъде човешката глупост? О, много голяма… и много забавна.

Позната на малки и големи приказка на Ханс Кр. Андерсен „Новите дрехи на краля“ оживява на сцената на Столичния куклен театър на ул. „Гурко“ 14 на 22 февруари от 18.30 ч.

Режисьорът Румен Гаванозов показва нестандартен поглед към класическото заглавие на Андерсен, което ни учи, че често е трудно да бъдем искрени и неподправени, да изказваме всичките си мисли на глас, без да се влияем от мнението на околните. Че понякога трябва да бъдем по детски наивни и да се поучим от грешките си, за да не се озовем в злепоставящо положение като краля…

Сценографията и куклите са дело на Станислава Кръстева, музиката – на Христо Намлиев. Участват Мила Коларова, Ана-Мария Лалова, Явор Гигов, Румен Гаванозов.

Спектакълът се препоръчва за деца над 6- годишна възраст и техните родители.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien