LEGO пуска социална мрежа за деца

lego

Родителите, които се надяват, че ще се появи нещо по-безопасно от Instagram, могат да си отдъхнат. Lego представи социална мрежа за деца под 13-годишна възраст, която не позволява на потребителите да качват снимки на хора и да публикуват обидни или неподходящи коментари, пише Quartz.

LegoLife, както се казва мрежата, има функции, напомнящи тези на Instagram, включително списък с нови публикации, профили и възможност за споделяне на профилни снимки от техните собствени Lego човечета. Има обаче строги рестрикции, включително забрана за истински снимки и свободно коментиране.

Родителите трябва да одобрят присъединяването към социалната мрежа чрез потвърждение с имейл. Потребителските имена се генерират автоматично без да съдържат обидни или двусмислени думи. Писането е ограничено до предварително зададени отговори със специални стикери и емотикони Lego.

Какво всъщност могат да правят децата? Могат да следват любимите си теми и групи, включително тези, посветени на супергерои, свързани с техните любими Lego човечета. Не е предвидено пазаруване вътре в приложението, но ще има реклами на Lego. Децата имат възможност да създават собствени мини аватари Lego, като сами ше изберат дизайна им, разполагайки с множество аксесоари.

По-интересното е, че Lego е работила за създаването на безопасно място в интернет.

Всичко това се случва в момент, в който Club Penguin – социална мрежа за деца, стартирала през 2005 г., спира работа.

Според BBC LegoLife не събира никаква лична информация и не проследява.

Източник: Investor.bg

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien