Лидл стартира проект за здравословно хранене за деца

lidl

Лидл България стартира първия си проект за здравословно хранене насочен към деца. Официалният старт на проекта бе в СОУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Троян. На място присъстваха множество представители на общински и образователни институции от региона.

„Кулинарно междучасие – Манджицу“ е първият по рода си проект на Лидл България, съчетаващ в себе си образователна и кулинарна насоченост, ориентиран изцяло към най-малките ученици от 1-ви до 4-ти клас. Проектът има за цел да подпомогне родители и училища да обърнат тревожната тенденция  свързана с наднорменото тегло сред подрастващите  с помощта на „Кулинарно междучасие – Манджицу“. По интригуващ и образователен начин се представя на децата колко е важно да изградят и да поддържат от малки здравословни хранителни навици както и да готвят в къщи с мама и татко.

Kулинарният урок е в рамките на 60 минути, по време на който децата се срещат с утвърден кулинарен специалист и научават любопитни факти за хранителните елементи и продукти, като им дава и съвети за здравословно хранене. По време на урока децата имат и възможността да приготвят сами здравословна храна с помощта на професионални готвачи, като съчетават и затвърждават придобитите знания с практически умения.  С „Манджицу“ децата преоткриват омлета като добавят в него спанак или цвекло, правят вкусни плодови близалки с ядки и сами приготвят сурови бонбони.

За допълнително запазване на интереса на децата е разработено и мобилно приложение „Манджицу“, достъпно за сваляне в Google Play и App Store, което под формата на игра дава полезна информация за различните хранителни елементи, ползите от тях и съвети за правилно хранене.

През ноември 2016 г. проектът „Кулинарно междучасие – Манджицу“ ще гостува в 5 училища в страната, като всяко училище може да кандидатства. Участието в проекта “Кулинарно междучасие – „Манджицу“ също така дава шанс на училищата да спечелят и финансова целева субсидия за подобряване на условията за спорт и отдих на тяхната територия. Училищата, желаещи “Кулинарно междучасие – „Манджицу“ да гостува при тях, могат да намерят повече информация за проекта и да подадат своята кандидатура на www.lidl.bg/ninja.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien