Нов образователен софтуер подготвя четвъртокласниците за матура

Teстове по български език, математика, „Човекът и природата“ и „Човекът и обществото“ очакват четвъртокласниците на Envision Play https://editor.nimero.com/.

Платформата е безплатна и съществува отскоро, но вече са решени повече от 55 хиляди теста и 900 хиляди задачи, като на ден учениците (а може би и техните родители) завършват над 2500 нови теста, съобщиха създателите на платформата от фирма „Нимеро“.

Националното външно оценяване по български език и литература е на 9 май, по математика – на 10 май, по „Човекът и обществото“ – на 14 май, и по „Човекът и природата“ – на 16 май.

Най-добре децата се представят по „Човекът и природата“, където средният успех е 80%, а най-големи предизвикателства срещат по математика със средна успеваемост от 72%. При започване на нов тест системата автоматично генерира произволен набор от въпроси, така че да гарантира максимално покритие на учебния материал.

Учебното съдържание е създадено специално за матурите през 2019 година от екип от специалисти в областта на началното образование – Ани Господинова, Геновева Йотова, Десислава Миленкова, Йорданка Първанова и Розалина Паскалева. Те са изработили набор от 300 въпроса по всеки предмет. Платформата е подходяща и за групова или индивидуална работа в училищата.

Тестовете могат да бъдат достъпени от всяко устройство – телефон, таблет или компютър – и са напълно безплатни на сайта на „Нимеро“, като за избор на съдържание се въвеждат следните кодове: Математика – 1111; „Човекът и природата“ – 3333; „Човекът и обществото“ – 5555; български език и литература – 7777.

„Създадохме този продукт като част от дългогодишната си стратегия да направим ученето по-забавно и достъпно с помощта на модерните технологии“ , каза Кирил Русев, един от основателите на „Нимеро“. По думите му интересът, който тези тестове са предизвикали, дава увереност на създателите на платформата да я развиват и обогатяват.

Източник: Dnevnik.bg

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: