Опера за деца – премиера на приказна история по Валери Петров

puk-valeri-petrov

В Софийската опера и балет предстои премиера на нова постановка – детската опера „Лили и вълшебното бисерче”, по приказката на Валери Петров „Пук”.

В „Лили и вълшебното бисерче” сюжетът увлича зрителите в цветно и раздвижено пространство, в което емоциите съжителстват с разума, доброто – със злото, свободата – със задължението, играта и шегата – със сериозното и строгото.

Премиерата ще бъде на 25 и 26 февруари, съобщават от музикалната институция.

Сюжетът разказва за приключението на петгодишната Лили в морските дълбини, срещата й с уж най-грозната и уж най-страшна дълбоководна риба Хрили, преодоляването на опасностите и бедите, за да се роди едно искрено, дълбоко приятелство.

Приказката „Пук” е една от прочутите „Пет приказки” на Валери Петров, които съдържат и „Бяла приказка”, „Копче за сън”, „Меко казано”, „Лунната стая”. Те разкриват  огромната любов на Валери Петров към живота, децата, приключенията и приятелството.

Мястото на случващото в приказката дава възможност на режисьора Анри Кулев и на композитора Любомир Денев да представят с ярко въображение многоцветната красота на живота под повърхността на морето.

Музиката и песните на композитора превръщат детската опера почти в мюзикъл. Всеки герой има своя песен, а под водата „съпровожда” оркестърът от риби, раци и други морски обитатели.

Източник: Manager.bg

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien