Организират първата безплатна лятна академия за деца с таланти

Първата в България Лятна академия за деца таланти ще се проведе от 6 до 13 септември в хотел „Сол Несебър палас“. Школата по изкуства се организира от Асоциацията за подкрепа на децата в партньорство с Ротари клуб София, Триадица. „Нашата мисия е да помогнем на децата да развиват и популяризират българския талант у нас и по света. Най-висшият интерес е този на детето и ние трябва да го пазим. Трябва да осигурим на нашите деца щастие и благоденствие и да им дадем детството, което заслужават“, споделя председателката на Асоциацията за подкрепа на децата Богдана Желявска.

Лятната школа ще даде възможност на избрани чрез кастинг до 12 деца на възраст между 10 и 17 години да развият способностите си в пет категории – пеене, актьорско майсторство, рисуване, танц и музикален инструмент. Всички разходи по настаняване и изхранване на участниците се поемат от oрганизаторите, като на място е осигурен и медицински екип. Разноските на придружителите на деца с увреждания също се поемат от Асоциация за подкрепа на децата.

Ментори в отделните профили ще бъдат Васил Петров, Веси Бонева, Вида Пиронкова, Ники Сотиров, Петър Пиронков, Зорница Иларионова, Гери Джендова. Децата, класирали се с най-висока оценка във всяка от категориите, ще получат финансова подкрепа за явяването си на престижен международен конкурс.

Краят на Лятната академия ще бъде отпразнуван с концерт и изложба на младите таланти, а всички, успешно завършили обучението, ще получат сертификати. На участниците ще бъде осигурена възможност да присъстват на „Аполония 2018“, а отличените ще представят своя талант.
За да се запишат за участие в кастинга, кандидатите и техните родители трябва да подготвят творческа автобиография, видеовизитка, клип или снимки на детето, които, заедно с декларация съгласие на родителите, се изпращат до 30 юни на официалната страница на Асоциацията за подкрепа на децата www.apd.bg или на имейл apd@apd.bg. Списъкът с класираните кандидати ще бъде обявен на официалната страница на асоциацията на 15 юли.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ:

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien