Отделението по неонатология в АГ „Св. София“ е изцяло обновено

Първа АГ болница в София е с цялостно обновено отделение по неонатология с оборудване и обзавеждане за новородени деца.

Снимка: Гео Калев, Столична община

 

 

 

 

 

Неонатологичното отделение на общинската Първа АГ болница „Света София“ е основно ремонтирано, доставено е ново оборудване и обзавеждане, поставени са антибактериални настилки, обособена е кухня, инсталирана е система за пречистване на въздуха в залата за кувьози. Помещенията са оборудвани със съвременна апаратура, модерни кувьози и неонатологични легла и обзавеждане за бебетата.

Всичко това е направено, за да може недоносените бебета, които са в болницата за дълъг период, да контактуват освен с майката, с бащата и с другите свои близки.

Новото оборудване е осигурено от общината и по Норвежка програма от Министерство на здравеопазването, обясни началникът на Отделение по неонатология на Първа АГ болница „Св. София“ д-р Красимира Иванова.

Около 400 хил. лв. е инвестирала през последната година Столичната община в цялостна реконструкция и ново оборудване на отделението, каза кметът Йорданка Фандъкова при откриване на обновеното отделение.

Само през последния час и половина в неонатологичното отделение са се родили четири бебета. В момента има над 50 бебета в болницата, а от началото на годината досега в Първа АГ болница са родени над 800 бебета.

Инвестициите в общинската болница „Света София“ през последните няколко години са около 1 млн. лв., почти толкова са и в болница „Шейново“, каза още кметът.

Директорът на Първа АГ болница Гергана Коларова подчерта, че се увеличава броят на недоносените бебета. Те се нуждаят от по-специални болнични условия и грижи.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Е-MAIL АБОНАМЕНТ

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: