Полезни и вкусни бисквити без захар и брашно

бисквити 2

Когато искаме да приготвим на децата или за себе си десерт, който да хапнат с удоволствие, често рецептата включва захар и брашно. За всички нас обаче захарта и бялото брашно са доста вредни за имунната система. Ето защо ви предлагаме една много лесна и вкусна алтернатива – бисквити с орехи, овесени ядки и сушени плодове.


Рецептата за направата на тези сладки включва само полезни продукти, а резултатът наистина си заслужава – не само полезен, но и вкусен.

Бисквити с овесени ядки, сушени плодове и орехи – РЕЦЕПТА

Необходими продукти:

  1. 200 грама фини овесени ядки
  2. Шепа сушени плодове (сушени череши, сушени сливи, сушени кайсии, сушени боровинки или стафиди – най-добре комбинация от различни плодове)
  3. Шепа сурови орехи
  4. 250 грама пчелен мед (можете да го заместите с агаве, тъй като при нагряване медът губи полезните си свойства)
  5. 3-4 чаени лъжички ленено семе

Начин на приготвяне:

бисквитиВземете голяма купа, в която разбъркайте пчелния мед/агавето заедно с овесените ядки. Нарежете на малки парченца сушените плодове. Ако ползвате само стафиди, оставете ги цели. Добавете ги към сместа лененото семе. Натрошете на ситно орехите (по-добре да не са смлени, а натрошени, така десертът е по-вкусен) и добавете и тях в купата.

Разбъркайте добре сместа и я ставете сместа да поседи 15-на минути, за да омекнат овесените ядки.

След като престоят, вземете тава и я покрийте с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете сладките върху хартията.

Печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса за около 15-20 минути. Извадете бисквитите, когато видите, че са придобили златист цвят.

Да ви е сладко :)!

Списание РОДИТЕЛ, Roditel.bg

Вижте още:

Полезна и вкусна торта без захар и без печене

Плодов десерт с крема сирене