Сладкиш с грозде

сладкиш с грозде

Разбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко, бакпулвера и олиото. След като разбиете добре, сипвайте постепенно брашното и бъркайте до хомогенизиране.

Сипете сместа в предварително намазнена и набрашнена форма. Оваляйте гроздовите зърна в малко брашно и разпределете равномерно в сместа. Може някои от зрънцата да притиснете надолу.

Сложете лесния кекс с грозде да се изпече в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като кексът се надигне и хване кора, го извадете и сложете лист алуминиево фолио, за да не загори.

Доизпечете кекса с грозде в намалена на 150 градуса фурна до готовност. Нарежете сладкиша охладен. Украсата може да е от ядки и пресни гроздови зърна.

Автор: Илария

СПОДЕЛИ:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePin on Pinterest

Е-MAIL АБОНАМЕНТ:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: