Столична община обяви свободните места за прием в ясли и детски градини

Свободните места за новата учебна 2019/2020 година за прием на деца в ясли, детски градини и подготвителни групи в училищата в София са публикувани на страниците на детските заведения, съобщиха от Столичната община. Кандидатстването и приемът стават през електронната система на общината, като кампанията започна миналия понеделник. Тази година критериите за класиране са променени, но не драстично.

В сравнение с миналата година в яслените групи ще се приемат с 2400 малчугани повече, отколкото през миналата кампания, съобщи mediapool.bg, като се позова на информация от началника на дирекция „Образование“ в Столичната община Мария Минчева.

Местата за децата в яслена възраст – до 3 години, са около 6000, като те едва ли ще стигнат. За колко деца няма да има място в яслите ще стане ясно след обработването на заявките.

В първа градинска група, която обхваща децата, родени през 2016 г., ще бъдат приети над 4300 деца. И там местата са с 900 повече в сравнение с миналата година.

В забавачките ще бъдат приети нови 11 400 деца, а в подготвителните групи в училищата – около 2300 малчугани.

Списъците с чакащите деца за първото класиране с прием от септември се разделят на чакащи по социални критерии и чакащи по общи критерии. На първото класиране с предимство по социални критерии могат да бъдат класирани не повече от 30% деца от общия брой обявени свободни места по общ ред, уточняват от общината.

Родителите могат да актуализират информацията в профилите на децата си и да подреждат и преподреждат желанията си до 18 часа на 9 май. На 10 май трябва да бъде извършено първото класиране, а резултатите ще бъдат обявени на 11 май.

Източник: Dnevnik.bg

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

Публикацията Ви е харесала? Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: