Въвеждат почасовата детска градина в София

детска градина

Почасова детска градина за хлапета на 3 и 4 години въвежда Столична община. Новата форма в общинските заведения за деца предстои да бъде гласувана от СОС. 

Децата, които бъдат приети за почасово отглеждане, ще ходят в детската градина по три часа на ден по време на учебната година – от 15 септември до 31 май. Целодневната форма се запазва по 12 астрономически часа от 15 септември до 14 септември на следващата година. Във всяка целодневна група могат да приемат по две деца за почасово отглеждане. Новата форма ще носи една допълнителна точка на хлапето, ако кандидатства на следващата година да се премести в група за цял ден.

Според доклада в СОС, внесен от зам.-кмета Тодор Чобанов, в класирането постоянен адрес на единия родител в София носи 3 точки, а настоящият – 2 точки. По още една точка се получава за адрес в района на детската градина, за която кандидатства детето, за работещ социално осигурен родител още 1 точка, същото е за редовен студент в столицата, както и ако хлапето е било в ясла поне 6 месеца.

Броят на свободните места в общинските детски градини ще бъде обявен от Информационната система за обслужване на детските градини в столицата на 20 февруари. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePin on Pinterest

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK

ОНЛАЙН АБОНАМЕНТ

Публикацията Ви е харесала? Можете да се абонирате за E-Mail бюлетина с най-новото от СПИСАНИЕ РОДИТЕЛ: