Детски конкурс за научнофантастичен разказ „Наука за деца“

ЧОУ Izzi Science for Kids организира детски конкурс за научнофантастичен разказ „Наука за деца“. В творческата надпревара могат да се включат всички ученици от 2. до 5. клас, които обичат да измислят свои светове и се вълнуват от всичко, свързано с науката и природата.

Конкурсът

Конкурсът за детски научнофантастичен разказ „Наука за деца“ има за цел да провокира участниците и да разпали тяхното въображение. Те трябва да подготвят разказ на научнофантастична тема (до 4000 знака), с който да впечатлят взискателното жури.

Право на участие имат деца от 2. до 5. клас, а крайният срок за изпращане на творбите е 24 май 2021 г.

Тема и подготовка

Разказите могат да бъдат свързани с космоса, природата, животните и всичко в сферата на науката, което буди интереса на децата. Важно е в текстовете да бъдат включени научни факти, но сюжетът, героите, времето и мястото на действието нека бъдат изцяло плод на детското въображение. Ако участникът има желание, може да илюстрира своя разказ с рисунка или апликация. Изпращането на допълнителен файл с илюстрация няма да повлияе на класирането, но ще усмихне журито 🙂

Условия за участие

  • Участниците трябва да отговарят на възрастово ограничение (текущо да са ученици от 2. до 5. клас)
  • Разказите не трябва да нахвърлят обем от 4000 знака (Times New Roman, 12 pt)
  • Разказите могат да бъдат написани на ръка, но почеркът да е четлив и снимката – ясна
  • Файловете за участие се изпращат в обявения срок чрез регистрационната форма по-долу
  • Ако журито прецени, че при подготовката и съставянето на текста е участвал родител или възрастен, участникът може да бъде поканен да представи нов детски прочит на историята си.

Награди

Първите 20 най-добре представили се участници ще получат детска приказна книга от Юлия Спиридонова, STEM кутия и ваучер, предоставени от „Музейко“, и брандиран подарък от Izzi Science for Kids. Първите трима в класирането ще бъдат поканени да се включат за две безплатни седмици в лятната програма на Izzi Science for Kids през месец август!

  • Конкурсът се организира в партньорство с „Музейко“.

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK