Fusion Academy – или как децата учат, докато се забавляват и творят (ВИДЕО)

fusion-academy-roditelbg

Днес ще ви представим едно място, което носи името Fusion Academy – една по-различна школа за деца, където те имат възможност да развиват своя талант, да учат чужди езици и всичко това, докато се забавляват и творят.

Какво всъщност прави Fusion Academy специално място? Fusion Academy е създадена, за да работи за ново образование и да развива талантите и потенциалите на децата още от ранна възраст. Независимо дали изучават език или някакъв вид изкуство – това е само средството за постигане на по-голяма цел – да се изградят личности, които имат широк поглед към света и знаещи ясно в какво са силни и какво да развиват в бъдеще.

Преподавателите

Fusion Academy  и качеството на курсовете, които се предлагат там, е резултат от работата не на един, а на много хора. Преподавателите там са доказали се в професионален план личности, приели за своя мисия обучението и работата с деца. Казват за себе си, че непрекъснато търсят, променят и обогатяват учебното съдържание, за да предават знания и умения, отговарящи на бързо променящия се свят. Вярват, че успехът им се дължи на стремежа да преоткриват себе си всекидневно и да помагат на другите да правят същото. Вдъхновението е главният им двигател, търсят го постоянно и навсякъде, защото знаят, че всеки път то идва по различен начин. Влагат любов и творчество във всичко, което правят. Правят го заедно, осъзнавайки, че богатството е в различията им като хора и възможности.

Fusion Academy не е само обучителна институция, това е едно малко общество, на умни и талантливи деца, които комуникират и се обучават помежду си. Преподавателите се превръщат в техни приятели, чиято цел освен знанието е и да вдъхновяват, да стимулират смелост и да подкрепят децата в намирането и изявата на техните таланти. Отделете няколко минути за видеото от завършването на учебната 2015-2016 г. и вижте сами как децата бяха домакини на своите родители и как представиха своите творчески и езикови знания и успехи.

Курсовете

В курсовете по английски, немски и испански език децата започват от 5 годишна възраст. Групите са малки, учебната среда е креативна и зареждаща, учителят е приятел и сътрудник, а ученикът е в активна позиция. Всичко това позволява да се прилага индивидуален подход към всяко дете и да се имплементира най-доброто от световните методики като учене чрез опит и откривателство, креативно обучение, игрови модели и симулации и съвместно учене и сътрудничество.

По-трудната задача ще бъде да ви опишем всички курсове във факултета по изкуства на Fusion Academy, защото са разнообразни, покриват много направления и повечето от тях са единствени по рода си.

Част от тях са класическо рисуване, моделиране, моден дизайн, фотография, дизайн и проектиране и дигитални изкуства. Точно така – дигитални изкуства, защото във Fusion Academy вярват, че мисията на преподавателите е да запознаят своите ученици с всички възможности на изкуството като инструмент за развиване на креативността и изразните средства, а технологиите са достъпни за всеки и предоставят огромни възможности. Те не са бъдещето, те вече са настоящето и трябва да намерят своето адекватно приложение в образованието. При правилно използване, умело съчетани с класическите методи, те имат потенциал да усилят мотивацията за учене и да спомогнат за развитието на нестандартното мислене и креативността у децата. А също така и да ги запознаят и подготвят за съвременното приложение на изкуството в професии като Графичен дизайн, Илюстрация и анимация, Програмиране, Индустриален дизайн, Интериорен дизайн, Ландшафт архитектура, Текстилен дизайн. И не мислете, че е рано. Изследванията за креативност показват, че е препоръчително заложбите на децата да бъдат открити и изявени до 10-годишната им възраст. След това процесът става по-труден, защото творческите заложби започват да потъват в подсъзнанието и върху тях се наслагват много други импулси от обкръжаващата среда.

Театрална школа, съвременен танц и класически балет – курсове, в които децата опознават целия творчески процес – от идеята, през изграждането на структура, до реализация и представяне на творението. Децата в театралната школа на Fusion Academy не получават готова пиеса и роли от преподавателя, а сами чрез умело водене, създават своите собствени герои и своята собствена история. И откриват, преминават през и преживяват творчеството!

НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK


Коментарите са изключени.