8 навика, които щастливите двойки имат преди лягане

Живеем в много зает свят. Между работа, деца, сметки и други ежедневни задачи, много двойки се борят да намерят време за свързване. За двойките е важно да се възползват максимално от всичко, което имат заедно – независимо дали е час или само 10 минути.
Експерти по взаимоотношения споделят, какво правят най-щастливите двойки преди леглото, за да поддържат връзката си здрава, пише Vesti.bg.

1. Казват си, че се обичат

Психологът Раян Хаус казва, че е важно да казвате и показвате на половинката си любовта ви. Колкото и трудно да е било ежедневието ви, е хубаво да правите това всяка вечер, преди лягане.

2. Лягат си по едно и също време, ако е възможно

Много двойки в днешно време си лягат по различно време. Щастливите двойки обаче имат едно задължително правило – лягат си по едно и също време. Този навик изгражда още по-здрава връзка и дава възможност за по-интимно общуване, коментира Кърт Смит, терапевт и специалист по консултиране за мъже.

3. Изключват телефони и други устройства

Живеем в „кабелен свят“ и двойките все по-често свършват в леглото, но с телефон или таблет в ръка. Това е много лош навик, който трябва да промените, ако искате да сте щастливи. Комуникацията ви ще се подобри значително, а на сутринта ще се чувствате много по-бодри и спокойни. Кери Карол, която е семеен терапевт, казва, че поставя една важна задача на всички свои клиенти – да забравят за телефони, телевизори и други устройства след 21 часа.

4. Не уреждат спорни въпроси преди лягане

Не малко са хората, които спорят преди лягане, уреждат финансови въпроси, но и не само. Това е много грешна практика. Освен, че сте изморени, вие се напрягате още повече от вложената енергия в сериозните разговори. Оставете всичко за следващия ден. Освен това може да се окаже, че един въпрос или ситуация, изглеждат по съвсем друг начин след няколко часа.

 

5. Държат децата далеч от спалнята

Спалнята трябва да бъде светилище за вас.  Двойките се нуждаят от личен живот и граници, за да останат свързани.

6. Отделят време да изказват благодарности

Благодарността оказва удивителен ефект върху отношенията между хората. Независимо за какво става дума, показвайте своята благодарност към половинката.

7. Добрият сън е с приоритет

Добрият сън спомага за доброто настроение и физически сили, макар да не звучи толкова романтично. Щастливите двойки намират достатъчно време за сън, както и за други активности, които са извън работата.

8. Разговарят за чувствата и преживяванията си през деня

Споделянето е от ключово значение, за да имате щастлива и здрава връзка. Обикновено има време, в което двойката обсъжда всичко от деня – положително или отрицателно. Човек може да научи много за половинката си, ако го слуша. Нещо дребно може да ви даде идея за малка изненада, добра идея…