Безплатни профилактични прегледи за деца и възрастни по време на Седмица на здравето

Списание Родител. Родитл.бг, Профилактични прегледи

Между 20 и 24 април в „Мега Мол София“ ще се проведе Седмица на здравето, в която посетителите ще могат да научат за различни видове заболявания, да измерят показателите си за кръвно налягане и кръвна захар, както и да разберат как да водят по-здравословен начин на живот. Инициативата се осъществява съвместно с Асоциацията на студентите по медицина – Софийски университет.


Програмата ще бъде различна всеки ден, като всички дейности ще бъдат безплатни:

20 април, понеделник – Артериална хипертония
Посетителите ще могат да се възползват от безплатно измерване на кръвното налягане, както и да получат полезни съвети за своето здраве.

21 април, вторник – Диабет
Всеки желаещ ще има възможност да се възползва от безплатен профилактичен преглед под формата на измерване нивото на кръвната захар.

22 април, сряда – Здравословно хранене
Участниците в Седмицата на здравето ще получат полезни съвети за здравословно хранене.

23 април, четвъртък – Фолиева киселина
В четвъртък посетителите, пожелали да се включат в инициативата, ще научат повече за ползите от приема на фолиева киселина (витамин B9), за благоприятното й въздействие върху нашето здраве и здравето на децата ни.

24 април, петък – „Болница за мечета“
Специална покана към родителите на малчугани, тъй като на всеки родител му се налага да води детето си на лекар. За децата болничната среда е едно непознато място и като всяко друго неизвестно нещо и тя предизвиква у тях страх и чувство на дискомфорт. Проектът „Болница за мечета“ цели да помогне в такива ситуации, запознавайки децата с болничната обстановка или лекарския кабинет, в приятна атмосфера.