Над 70 деца бяха отличени в националния конкурс за детска рисунка Да запазим красив моя роден край

детска рисунка конкурс

Повече от 430 деца от страната участваха в VI национален конкурс за детска рисунка „Да запазим красив моя роден край“. Той бе организиран по повод Световния ден на околната среда – 5 юни и Европейската седмица за устойчиво развитие (30 май – 5 юни) от Регионалната инспекция по околна среда и води – Пловдив (РИОСВ), Община Пловдив, Областна администрация – Пловдив и Народно читалище „Европа 2004“. Изложба с детските творби бе открита във фоайето на Дома на културата „Борис Христов“, която ще продължи до 10 юни.

Директорът на РИОСВ – Пловдив доц. Стефан Шилев откри изложбата и поздрави участниците в конкурса и им пожела да продължат да опазват красивата природа и да я отразяват в своите творби. Сред гостите бяха д-р Христо Грудев, заместник-областен управител на Пловдив, Минко Кафтански, заместник-кмет на града и проф. Даниела Дженева, заместник-ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Те връчиха грамоти и награди на отличените.

РИОСВ – Пловдив даде специални призове и грамоти на още 30 млади творци.

За доброто настроение на празника се погрижиха малчуганите от детска вокална група „Пеещите котенца“ и танцовия ансамбъл при читалище „Просвета 1927“ в с. Маноле.

Източник: Agro.bg