МОН не изключва първи срок да приключи дистанционно

Не е лошо един родител да е до детето си и да му дава знания. Не е лошо децата и родителите да са заедно, въпрос е доколко това е добре за децата, това изтъкна Таня Михайлова, заместник-министър на образованието, в студиото на БНТ във връзка с темата за дистанционното обучение и недоволството на родителите.


Михайлова е убедена, че именно сега родителите виждат какъв е трудът на учителите и го оценяват.

Докога ще бъде така, зависи от компетентните органи, изтъкна Михайлова. Съобразяваме се със ситуацията, в която се намираме и сме загрижени, подчерта заместник-министърът на образованието.

Във всички училища са взети мерки срещу пандемията. Около 5% от учениците не са включени в дистанционната форма на обучение.

Затварянето не е най-доброто за най-малките деца, когато се формират умения за учене, стана ясно от коментара й. Ако тенденцията е към затихване на епидемията, първо ще отворят детските градини и след тях и училищата. Има вероятност първият срок да приключи в дистанционна среда според Михайлова. Учениците трябва да са в класните стаи, е становището на МОН и на родителите, но това трябвало да става по безопасен начин.

На този етап е рано да се каже кои теми ще отпаднат от матурите. Изпити ще има, както и олимпиади, обясни заместник-министърът.

Източник: News.bg

Коментарите са изключени.