Нова благотворителна кампания събира обувки за бедни деца

обувкиВече стартира новата благотворителна кампания под мотото „Обувката“. Инициативата цели събиране на дарения под формата на обувки и училищни материали за деца от крайно бедни семейства.

Всеки може да се включи в кампанията, като дари обувки и училищни принадлежности (тетрадки, цветна хартия, ножици, пастели, лепило и др.).


Обувките ще се събират в офиса на Български хелзинкски комитет всеки делничен ден от 10.00 до 18.00 ч. Можете да ги изпратите или донесете лично. Адресът е Български хелзинкски комитет, ул. „Върбица“ № 7, София 1504

Ще има втори пункт за събиране на обувки. Заповядайте на 1 март от 11.30 ч. в Център за култура и дебат „Червената къща“, където децата и учителите от гр. Септември, заедно с БХК и с фотографите от Help Portrait България ще ви разкажат повече.

Организатор на кампанията е Български хелзинкски комитет  със съдействието на хората от Help Portrait България. Събраните обувки и училищни материали ще бъдат дарени на бедни семейства и техните деца, посещаващи началното училище „Васил Левски“ в гр. Септември.

Децата, за които е предназначена кампанията, са 60 – от детската градина до шести клас. Всички идват от крайно бедни семейства. Проблемът с липсата на обувки като пречка за достъп до образование съществува в много населени места в България.

„Достъпът до образование е най-важният фактор при ограничаването на бедността и дава реален шанс на децата да намерят реализация. Малкото хубави моменти в ежедневието им са в класните стаи. Но повечето от тях си остават у дома, когато завали и температурата падне под нулата. Понякога достъпът до образование е свързан с нещо толкова просто – обувки. Ето защо със съдействието на хората от Help Portrait България организирахме настоящата кампания за набиране на дарения“, обясняват БХК.