Правят коледно градче в центъра на София

koleda

Истинско коледно градче ще се издигне в центъра на столицата от 17 до 23 декември. Пространството между Националния стадион и метростанция „Васил Левски“ ще заприлича на зимна приказка. Фестивалът Sofia Mezi ще включва кокетни къщички, които ще предлагат бонбони, лакомства, вкусни ястия и греяно вино. А в голямата концертна шатра всеки ден ще има безплатни гигове на популярни изпълнители. Сред артистите, които ще допринесат за празничния дух, са Деси Добрева, Борис Солтарийски, Гъмзата, DJane Monique с лазерно шоу и мн. др., а последната вечер ще е посветена на рок музиката с група Nana&The Gang и хедлайнерите „Обратен ефект“.


Входът за коледното градче ще е свободен, като най-голямата му атракция ще е първият у нас открит Музей на ледените фигури. По време на 7-дневния коледен фестивал ще се леят 100 литра безплатна бира, ще има 100 подаръка, както и кулинарни щандове, къщички за десерти, игри, танцови уъркшопове, атракции за деца, томбола, изненади и т.н. Дядо Коледа и Снежанка също ще присъстват всекидневно.

Коледният фестивал Sofia Mezi обединява балканските кулинарни и културни традиции с европейските и е подарък за столичани и гостите на града. Първото издание на проявата бе организирано през септември т.г. и бе посетено от над 50 000 души.