Медицински комплекс за деца ще бъде построен в „Овча Купел“

На 22 октомври от 11.00 часа пред Детския медицински комплекс в район „Овча купел“ ще бъде представена новата инвестиция в детска болница, в размер на 1,9 млн. лв. и ще бъде връчен сертификат „Клас В“, това съобщиха от Столичния общински съвет.


Сертификатът за „Клас В“ се дава за построяването на Детски медицински комплекс с болнично детско отделение и поликлинична част в кв. „Овча купел“.

Предвижда се да бъде изградена нова сграда за извършване на специализирани извънболнични и болнични консултативно-диагностични, лечебни, профилактични и здравно-промотивни дейности за деца от 0 до 18 г. Медицинският комплекс ще е на два етажа, със застроена площ 598 кв.м. и обща разгърната застроена площ от 2 200 кв.м.

Центърът ще предлага интегриран социално-здравно-психологически пакет, предназначен за деца от раждането до навършено пълнолетие, приемни семейства, както и за семейства от маргинализирани групи, уязвими социални групи и социално изолирани общности.

В представянето ще участват Николай Стойнев, общински съветник и председател на Надзорния съвет на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции /СОАПИ/, изпълнителният директор на СОАПИ Мария Христова и директорът на МЦ „Здраве“ д-р Пламен Митев.

Източник: Dariknews.bg

Коментарите са изключени.