Безплатно обучение по спорт за деца във Варна

спорт, дете, списание родител

Better Writer Ad

И тази година Община Варна организира целогодишно начално обучение по различни видове спорт на деца. Инициативата се организира съвместно от дирекция „Спорт“, предприятието „Спорт Варна“, в партньорство със спортните клубове, ползващи безвъзмездно общинската база, съобщават от общината.

Обучението е безплатно и се провежда от квалифицирани треньори. Програмите предвиждат:

– Плувен басейн „Делфини” – Програмата е целогодишна за деца от 8 до 12 г. Курсът е в рамките на 20 учебни час (около месец и половина). Записването става на касата на басейна с документ, удостоверяващ възрастта на детето. Заплаща се само такса за вход на басейна от 20.00 лв., а обучението е безплатно. Допълнителна информация желаещите могат да получат на касата на басейна: 052/820 640

– Плувен комплекс „Приморски” – Обучението се провежда от май до септември. Право на участие имат деца на възраст от 6 до 8 години. Записването става при избрания треньор от понеделник до петък, от 12.00 часа до 14.00 часа. За повече информация – 0882/650 146.

– Спортен комплекс „Локомотив“ – Програмата е целогодишна за деца и младежи на възраст между 8 и 13 години. Провежда се целогодишно за спортовете: лека атлетика, хандбал, баскетбол, борба, шах, модерен петобой, бойни спортове. Записването става на място.

– Спортен комплекс „Простор” – начално обучение по различни видове спорт: художествена гимнастика – за деца от 5 до 8 години; по бокс – за ученици от 10 до 14 години; по борба – за деца от 8 до 10 години; по карате киокушин – за деца и ученици от 4 до 17 години; по ММА – за ученици от 13 до 17 години; за джу джицу – за ученици от 12 до 17 години; за шах – за ученици от 10 до 17 години; за кик-бокс – за ученици от 11 до 17 години; за спортна гимнастика – за деца от 5 до 10 години, акробатика – за деца от 5 до 11 години. Записването при избрания треньор става на място.

– Многофункционалната спортна зала Първа езикова гимназия – Волейбол – програмата е целогодишна за деца и младежи на възраст от 10 до 15 години. Записването при избрания треньор става на място от отговорника на обекта.

– Ледена пързалка – Кънки на лед – програмата е целогодишна от 4 до 8/11 години. Записването става на място, след представяне на копие от застраховка „злополука“ за периода на обучение. Допълнителна информация на тел. 052/46 00 86, 052/46 00 87.

– Тенис кортове „Чайка” – начално обучение по тенис на корт от април до септември за деца от 5 до 8 години. Записването става на място.

– Конна база „Виница” – начално обучение по конна езда от април до септември за ученици от 9 до 13 години. Записване става на място.

– Гребна база „Сия Нейкова” – начално обучение по академично гребане от май до септември.

– Спортен комплекс „Технически университет” – Начално обучение по хокей на трева – от април до септември.