Читални на открито ще предостави Столична библиотека през август

Столичната библиотека за пети пореден път ще излезе на открито чрез летни читални в парковете на София. Това ще се случи през август.

Читателите ще могат да се възползват от мобилната библиотека “Библиобус”, която има в актива си повече от 1500 заглавия. А тези, които желаят да си вземат книги за вкъщи, ще се сдобият с безплатна читателска карта на библиотеката. По този начин от началото на кампанията 4000 души са станали читатели на библиотеката.

Посетителите могат да се възползват и от арт ателиета, срещи с български писатели и музиканти, като ще има и занимания за най-малките.

Инициативата “Споделени книги – Вземи, прочети, върни” предлага на столичаните да вземат нова книга и да оставят вече прочетена в специално обособени места в парковете. Миналата година през споделените читални са преминали над 1000 заглавия.

В “Зелените пътеки към библиотеката” се включват поетите Георги Гаврилов, Мирела Иванова, Петър Чухов, Иван Христов, Иван Ланджев, Илиана Илиева, Кристин Димитрова, Иван С. Вълев, Виолета Кунева, Теодора Тотева, Лъчезар Лозанов, Марин Бодаков и Бойко Ламбовски и музикантът Карел Маринович и певицата и поетеса Боряна Богданова.

Събитията са част от кампанията “Зелените пътеки към библиотеката” за насърчаване на четенето и привличане на нови читателски публики, съобщават от библиотеката. Те ще се провеждат от 10 до 16 ч. На 3 август лятната читалня ще „отвори врати“ в Южния парк и Градската градина, на 10 август в парка “Заимов”, на 17 август в парка “Света Троица” и парка “Дружба 1”, на 24 август в Борисовата градина и парка “Младост 3”, на 25 август на хижа “Алеко” (ПП “Витоша”) и на 31 август в парка “Гео Милев”.

Източник: Monitor.bg

Comments are closed.