Започва осмото издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

пясъчни фигуриОт 3 юли до 30 септември ще се проведе тазгодишното издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас. 21 са авторите, изваяли мащабни фигури на екзотични животни, обединени в темата „На сафари с фотоапарат“.

За първа година, в специално организирани школи, деца ще се учат да правят пясъчни фигури заедно с творците. Фестивалът на пясъчните фигури тази година пресъздава атмосферата на най-дивите и екзотични места по света.

„Една от изненадите на откриването е специално подготвен филм, който ще покаже как майсторите на пясъчното изкуство са изваяли скулптурите.

21 майстори от цял свят участваха в направата на осмото издание на Фестивала на пясъчните фигури в Бургас. Най-много са били скулпторите от България. Също така добро присъствие има от Русия, трима души, от Украйна – двама, Португалия, Холандия, Австралия, Чехия, Словакия. Всички те се занимават с пясъчното изкуство по света и са участници в редица международни проекти и фестивали.

Тази година има двама дебютанти – от Турция и от Холандия.

Цените ще бъдат без промяна: 1 лв. за пенсионери и ученици, 2 лв. – за групови посещения над 10 човека и 3 лв. – нормалният билет. Децата до 7 години влизат безплатно.

Кога?: Oт 03 Юли 2015 до 30 Септември 2015

Къде?: Парк Езеро, гр. Бургас