Работилница за пясъчни фигури за деца

пясъчни фирури бургас

През лятото всяка събота в Бургас деца от 8 до 12-годишна възраст ще могат да се потопят в детайлите в изработването на скулптури от пясък. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.


На телефон 0889/760-630, както и на касата на Фестивала на пясъчните скулптури – Приморски парк, до Конна база, ще се осъществи предварителното записване на желаещите да изградят от пясък мини макети на оригиналните фигури. Детските групи са с ограничен лимит – до 12 човека, с предимство ще са първите записали се да участват.

Всички деца в лятното „пясъчно” училище ще се докоснат до работата на скулптора Атанас Стоянов-преподавател, истински професионалист, един от творците, чиито произведение тази година краси фестивала.

Срещу таксата от 3 лв. за еднократно участие малките майстори на пясъчни фигури ще разполагат с всички необходими материали, специално подготвен пясък и „работно” облекло. В рамките на 40 минути малчуганите, с помощта на компетентната подкрепата на професионален скулптор, ще творят и ще се забавляват по нестандартен и оригинален начин.

Началото на „пясъчното” училище тази събота е от 18,00 часа. Втората школа за деня е от 18.40 часа, а третата от 19.20 часа.

Вижте още:

Започва осмото издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас