Епизод 17 от „Маша и мечока“ – с рекордни гледания в YouTube (ВИДЕО)

маша и мечока

Любимият на милиони деца по света анимационен сериал “Маша и мечока” отбеляза рекорден брой гледания в YouTube. Епизод 17 от поредицата е реализирал над милиард гледания, съобщава руската информационна агенция „Новости“.

Епизодът “Маша+Каша” е първото видео на руски език, което е било гледано от толкова много потребители, споделя представител на студиото, което реализира сериала. В епизода се разказва за приключенията на малкото момиче Маша, което сварило твърде много вкусна каша, а след това се справило с проблема, получавайки помощ от горските животни.

Преди време руското студио „Анимаккорд“ обяви, че епизод 52, който също е достъпен в сайта за видеосподеляне YouTube, ще бъде последен от поредицата, което предизвика силно разочарование, както у децата, така и у техните родители. Малко по-късно обаче от студиото обявиха, че са променили плановете си и ще реализират нов трети сезон от хитовата анимационна поредица.

Анимацията е единственият руски сериал, получил толкова сериозно международно признание. Американското списание Animation Magazine включи “Маша и мечока” в списък с проекти, които имат потенциала да станат бъдещи класики. При връчването на наградите Kidscreen Awards сериалът бе наградени в категория “Creative Talent“.