Характерът на детето според часа на раждане

дете час на раждане хороскоп

Според китайския хороскоп, часът на раждане е също толкова определящ за темперамента и характера на детето, колкото и датата, месеца и годината, в която се е родило то. Китайците са считали че може лесно да се разбере какъв ще бъде темпераментът на едно дете според това в колко часа се е появило на бял свят.

От 24.00 до 02.00 ч.
Децата, родени в този часови диапазон са изключително любознателни и новатори по природа. Обичат предизвикателствата, смяната на обстановката и активните игри. Имат силна връзка с природата и предпочитат да са на открито, вместо в затворено пространство. Родените в този интервал деца са с добре развита двигателна култура, прохождат сравнително рано и имат голям потенциал в спортните изяви.

От 02.00 до 04.00 ч.
Родените межди 2 и 4 ч. след полунощ са хора с много идеи и творческо мислене. Като деца предпочитат игри, изискващи творческо мислене – рисуване, игри с пластелин, оцветяване и т.н. Момиченцата, родени в този часови диапазон, са много внимателни към детайлите и от малки проявяват загриженост към външния си вид. Ако детето ви е родено в тези часове, нищо чудно да се насочи към занимания, свързани с изкуства и да не проявява особен интерес към математиката или химията.

От 04.00 до 06.00 ч.
Типичното за малчуганите, родени в този часови диапазон, е че са много концентрирани и упорити в своите занимания. Трудно се отказват, понякога са дори инатливи. Това обаче не бива да ви тревожи, тъй като в зряла възраст може да се превърне в предимство. Родените межди 4 и 6 ч. деца често се насочват към професии, изискващи силна воля и концентрация, където, освен интелект, се изисква и огромна доза мотивация.

От 6.00 до 08.00 ч.
Ако детето ви е родено в този часови интервал, то сигурно сте забелязали неговата силна чувствителност и емоционалност. Тези деца са много привързани към близките си, трудно приемат отделянето от родителя и са много състрадателни и емпатични. Не би било изненадващо, ако детето, родено между 6 и 8 ч. сутринта се насочи към социални професии като медицински работници, учители, педагози.

От 08.00 до 10.00
Децата, родени между 8 и 10 ч. сутринта са лидери по природа. Те са много социални, но още в ранна възраст можете да забележите, че изпъкват сред останалите и често „диктуват” правилата. Обичат игри със състезателен характер и трудно приемат, ако не са сред победителите. В зряла възраст често избират професии, изискващи мениджърски способности и бързо се изкачват в йерархията.

От 10.00 до 12.00 ч.
Типичното за дечица, родени в този часови диапазон, е че са много жизнерадостни и като нищо ще ви дарят с първата си усмивка скоро след раждането. Те са много активни, обичат игрите и често забавляват всички останали с действията или изказванията си. Артистични натури са и още в много ранна възраст проявяват завидно чувство за хумор. Убедителни са, а най-силното им оръжие е усмивката и доброто им настроение.

От 12.00 до 14.00 ч.
За децата, родени в този часови диапазон е много важна връзката със семейството и често са силно привързани към своята майка. По-трудно се отделят и преживяват болезнено тръгването на ясла или градина. Обичат семейните занимания, пътувания и игрите с мама и татко. Предпочитат да са в по-затворен кръг от хора, но в никакъв случай не са необщителни. В зряла възраст често избират професии, изискващи концентрация и аналитичност.

От 14.00 до 16.00 ч.
Малчуганите, които са родени между 2 и 4 ч. следобяд са много сръчни и активни. От малки имат желанието да хващат предмети и да изучават различни материи. Като нищо ще забележите колко бързо се справят с игри, изискващи фина моторика. Когато станат по-големи, тези деца обичат да се занимават с направата на различни предмети от хартия, глина или дърво. Общителни са и са доста отзивчиви.

От 16.00 до 18.00 ч.
Ако вашето дете е родено в този часови диапазон, може би вече сте забелязали колко сърдечно и любвеобилно е то. Още в най-ранна възраст проявява силна привързаност към близките си, обича прегръдките и физическия контакт. За децата, родени между 16 и 18 ч. е типично, че са много лоялни и държат на приятелствата, създадени още в ранна възраст. Като пораснат търсят сигурност и здрави отношения, базирани на любов и разбирателство.

От 18.00 до 20.00 ч.
Децата, родени в този часови диапазон, са много жизнени, енергични и обичат разнообразието. Обикновено проговарят бързо и са много социални. Речевите им умения са силни и обичат да комуникират. Ако връзката с родителя е силна, те няма да се поколебаят да споделят проблема си или да поискат съвет. В зряла възраст често се насочват към професии, изискващи дар слово и ораторско майсторство.

От 20.00 до 22.00 ч.
Ако детето ви е родено в този часови диапазон, вероятно то е доста добре координирано и с отлична двигателна култура. Обикновено тези деца от рано проявяват желание за двигателна активност и интерес към спорта. Много добре се справят с дейности, изискващи физическа издръжливост, а в емоционално отношение нерядко са сдържани и предпазливи. Когато са в свои води, са много спокойни и уверени, но не обичат рязка промяна и трудно се отделят от родителя.

От 22.00 до 24.00 ч.
Децата, родени в този часови интервал, от малки проявяват чувство за естетика, обичат да играят с цветни предмети и скоро ще забележите колко се впечатляват от красивото – независимо дали става въпрос за човек, място или картина. Много са деликатни и тактични и в зряла възраст това често им носи полза. Не би било изненадващо, ако тези деца се насочат към професии, изискващи дипломация, убедителност и такт.