Лятна академия за деца

 

лятна академия деца нха

Младите таланти от 6 до 15-годишна възраст ще могат да творят в ателиетата и в двора на НХА от 1 до 31 август

Националната художествена академия организира за поредна година Лятна академия за деца и ученици от 1 до 31 август. На 1 август (събота) от 10 ч. ще бъде открито шестото издание на детската академия с хепънинг на тема “Шестиците” – истинско предизвикателство към отличниците, които трябва да трансформират и вградят любимата цифра във всевъзможни форми и сюжети.

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15-годишна възраст. Всеки делничен ден през август от 9 до 13 ч. и от 14 до 18 ч. в ателиетата и в дворното пространство на академията младите художници ще имат възможност да рисуват с различни живописни, графични и пластични материали, в разнообразни приложни и кавалетни техники. Ще могат да експериментират и да се забавляват заедно със студентите – бакалаври и магистри, от различни специалности на академията, с втора специалност “Теория и практика на художественото образование”.

Организираните занятия създават възможности за получаване на умения в творческите направления академично, експериментално-творческо, пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.
Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба-хепънинг в галерия “Академия” на НХА.

Експозицията, която ще бъде открита на 30 август, ще включва най-добрите постижения на участниците. На тържеството при откриването ще бъдат връчени дипломи за участие, награди, подаръци и лакомства.
За поредна година деца в неравностойно положение ще имат възможност да участват в творческите дейности. За тези занятия академията осигурява квалифицирани специалисти.

В таксите за участие в заниманията са калкулирани цената за труда на педагозите, всички необходими художествени материали, консумативи и режийни, уточняват от НХА. За цял ден, от 9 до 18 ч. – 25 лв., за половин ден, от 9 до 13 ч. или от 14 до 18 ч. – 15 лв. Предвидени са намаления при предварително заплащане за по-големи периоди – 5, 10, 15 дни или пълен курс от 23 дни.

За трета година в рамките на Лятната академия се провежда Младежка артакадемия “Заедно” за деца и младежи в неравностойно положение, които посещават заниманията безплатно. Те трябва да предоставят съответните документи от общината или ТЕЛК. Деца на работещи в НХА, на организации-партньори на НХА, второ дете-участник от едно семейство ползват намаления, за трето и повече деца е безплатно. Ресторантът към НХА е подготвил детско обедно меню, обядът е по желание и не влиза в таксата.

Източник: duma.bg

Comments are closed.