Как да успокоим плачещо бебе само за няколко секунди (ВИДЕО)

плачещо бебе

Техниката на педиатъра Боби Хамилтън за успокояване на плачещи бебета предизвика огромен интерес по цял свят и става все по-популярна. Хамилтън, който практикува професията от 30 години, споделя, че многократно се е сблъсквал с бебета, които плачат безутешно, особено след поставяне на ваксина. С течение на времето той се убеждава в ефикасността на метода, който всъщност е доста прост и лесен за изпълнение.

Как да успокоим бебето?

За целта е нужно просто да го поставим върху дланите си по корем и да го вдигнем нагоре под ъгъл 45 градуса. Хванете дясната ръчичка на детето и я приближете към тялото му, така че да преминава по диагонала на коремчето. След това хванете дясната и я сложете върху лявата по същия начин. В тази позиция бебето се поставя върху лявата ви длан, така че пръстите ви да достигнат под брадичката. Дясната ръка се поставя върху дупенцето на бебето и го придържа.

Следващата част от успокоителната процедура, след като сте хванали бебенцето правилно, включва поклащане и леко раздрусване.

Вижте видеото по-долу, където д-р Хамилтън нагледно демонстрира своя метод, чрез който неспокойните бебета много бързо спират да плачат и се утешават.

Вижте още:

Звуците, които успокояват плачещото бебе

Защо хапят малките деца

Бебешки колики – какви са симптомите и как да ги облекчим

Странно, но факт – 20 любопитни факти за бебетата

Хомеопатия при болезнено никнене на зъби