Лятно училище в Зоопарка

зоологическа градина софия


Представяме ви още една идея за занимания на децата през лятото, този път – на зоотематиката. Малчуганите, които обичат животните, могат да се възползват от лятното зооучилище в столичния зоопарк. В игрите и експериментите децата от 7 до 14 години се запознават с животните, навиците им, работата на зоопарка и т.н.

Лятното зооучилище се провежда всяка година от 1998 година през юни и юли в сградата на Екологичния център.

През юни програмата е за деца от 7 до 10 години. Всяка група има занимания в рамките на 5 дни (от понеделник до петък) от 10 до 15.30 часа по специално създадена програма за екологично образование в зоопаркови условия. През месеца в центъра се сформират 4 групи до 20 деца.

През юли програмата е за деца от 11 до 14 години. Заниманията са организирани по същия начин, както за по-малките деца, но програмата е с по-различно съдържание.

Всяка група ще се състои от 20 деца. Таксата за петдневната програма е 60лв. и е утвърдена от Столичния общински съвет. 

Всяко дете ще получи специално разработени учебни материали – тетрадка и др., както и всички необходими материали свързани с програмата. Зоопарка не осигурява храна и транспорт. Занятията на лятното зооучилище са от понеделник до петък от 10 до 15,30 часа. Децата трябва да си носят шишета за вода и обяд, да бъдат спортно облечени, желателно е да са с шапки.

„Поради големия интерес и ограничения брой места любезно молим родителите на децата, които вече са участвали в програмата да дадат възможност на тези, които не са, да се запишат. Основните теми и елементи на програмата са същите, в някои от игрите и загадките има елементи на изненада, които губят своя ефект, когато децата вече са участвали в зооучилището“, призовават в заключение от екипа на столичния зоопарк.

 

зоопарк лятно училище