Медицински специалисти ще консултират двойки с репродуктивни проблеми онлайн

бременност тест за бременна майка

Медицински специалисти по репродуктивно здраве ще извършват онлайн консултации на пациенти от цяла България и от чужбина. Иновативният подход ще помогне на повече двойки с репродуктивни проблеми да имат по-лесен и бърз достъп до лекари, особено двойки, които са отдалечени от медицинските специалисти. Това става възможно след като медицински център “Д-р Калчев“ стартира партньорство със Сирма Медикъл Системс за използане на Medrec:M – платформата за телемедицина и дигитална клиника за медицински специалисти, с помощта на която медицинските специалисти от МЦ „Д-р Калчев“ ще извършват дистанционни консултации на свои пациенти в България и чужбина.

„Много от пациентите ни не живеят в София, където се намира медицинският ни център, а пътуват от цяла България, от Европа и други континенти. Да бъдем още по-близо до нашите пациенти и сбъдването на тяхната най-съкровена мечта, беше в основата на решението ни да приложим този иновативен подход. Възможността за провеждане на онлайн консултации и онлайн групови терапевтични сеанси бе от изключително важно значение при избора ни на подходяща платформа. Решението на Сирма Медикъл Системс – Medrec:M – прави услугите ни по-достъпни и удобни, както и ги издига на едно по-съвременно и високотехнологично ниво“, коментира д-р Александър Калчев, водещ репродуктивен специалист, основател и изпълнителен директор на МЦ „Д-р Калчев“.

През последните десетилетия репродуктивните проблеми стават все по-често срещан проблем на двойките в България, а и по света. Според статистиката, към днешна дата, такива проблеми засягат повече от 360 000 души у нас, а причините са от различно естество.

МЦ „Д-р Калчев” е известен с иновативните си подходи. Там за първи път в България, д-р Александър Калчев въвежда прицелна имунологична биопсия, съчетана с хистероскопия. Това е изключително иновативен подход за откриване причините за неуспехите за забременяване и задържане на плода. Чрез прилагането му се позволява поставянето на точна диагноза и намирането на най-подходящата терапия за репродуктивните проблеми в конкретния случай на двойката.

Тестовият период на платформата Medrec:M тече в момента и през нея ще извършват прегледи част от екипа специалисти на МЦ „Д-р Калчев”, сред които психолог, ендокринолог, имунолог, хематолог, както и самият д-р Калчев.

Коментарите са изключени.