Национален конкурс за детска рисунка

3

Better Writer Ad

По повод Световния ден на околната среда – 5 юни и Европейската седмица за устойчиво развитие (30 май – 5 юни) Регионалната инспекция по околна среда и води – Пловдив (РИОСВ), съвместно с Община Пловдив, Областна администрация – Пловдив и Народно читалище „Европа 2004“ организира VI национален конкурс за детска рисунка „Да запазим красив моя роден край“.

Идеята на конкурса е да стимулира творческото въображение на децата за опазване на околната среда. В творбите си те могат да нарисуват всичко, което смятат за красиво в родното си място, в родния си град или сред природата – цветя, паркове, планини, водопади, местни забележителности.

Творбите могат да илюстрират и замърсявания на реки, на паркове, на детски площадки, на природни забележителности и обекти с национално значение, както и на местата, в които живеят. Целта е детските рисунки да провокират нетърпимост към нарушаването на хармонията в природата и обществена чувствителност към нейното опазване. Посланията на рисунките трябва да внушават „Да запазим красотата в природата!“ и „Не на замърсяването на околната среда!“.

В конкурса могат да участват деца на възраст от 3 до 15 години, разделени в три групи. Те ще бъдат оценявани от компетентно жури. Най-добрите творби ще бъдат изложени във фоайето на Дома на културата „Борис Христов“. Официалното откриване на изложбата ще бъде на 5 юни 2015г. от 13:30 часа, когато ще бъдат връчени и наградите на отличените.

Повече информация за конкурса може да се намери на страницата на РИОСВ – Пловдив: www.plovdiv.riosv.com