Събития за деца на 1 юни 2016 – Варна

стипендии талантливи деца
Празник в детския кът на Морската градина

Най-очакваният и най-усмихнат детски празник под открито небе отново ще посрещне на сцената си над 1200 талантливи деца и младежи от Варна. Седмото издание на „Най-сладкият ден” очаква всички в детския кът на Морската градина. По традиция празничната фиеста ще стартира в 10 ч. и ще завърши в 20 ч. От сутринта до вечерта малките участници ще пеят, танцуват и рисуват, показвайки своя неподправен талант и артистични умения.

Better Writer Ad

В томболите през целия ден ще се раздават много лакомства и награди за деца от публиката, между които – разходка с пиратски кораб; почивка за мама, татко в гр. Копривщица; седмичен лагер за деца; талони за забавления и игри в детски кът; ваучери за атракциони, сладкарници и занимални и още много подаръци. Към шоуто ще се присъедини и парадът на сапунените балони с награди от конкурса за най-добър карнавален костюм.

И накрая – щура детска дискотека ще постави финала на празничната фиеста и началото на лятото, с много танци и еуфорично настроение.

 

Ден на отворените врати във Варненския зоопарк по случай Деня на детето – 1 юни

Варненският зоопарк организира Ден на отворените врати на 1 юни, когато малките посетители ще могат да влизат без билет. Те не само ще разгледат животните в Зоопарка, но ще се забавляват по случай празника с песни, танци и игри.

 

Цветно, сладоледено парти с куклен театър

С начален час 10: 30 във варненското Читалище „П.Р.Славейков” – Владиславово ще има цветно, сладоледено парти с куклен театър по случай 1 юни. Децата ще преживеят щастливи мигове с героите на „Уолт Дисни”.

 

Спортен празник за деца от всички възрасти

По случай 1 юни в Търговски център Фулмакс във Варна ще се проведе Спортен празник за деца от всички възрасти. Началният час е 10:30, а мястото, избрано за провеждане на спорните състезания е паркозоната на Търговски център Фулмакс. Децата ще могат да се забавляват със скачане с чували, дърпане на въже и още много изненади.

 

Забавно детско шоу с участието на театрална трупа „Трик – Трак”

На Сцена „Раковина“ от 11 ч. в Морската градина на Варна ще има забавно детско шоу с участието на театрална трупа „Трик – Трак”. По време на празника ще оживеят приказни герои, а децата ще участват в развлекателни игри.

 

Детско парти в Гранд мол Варна

Доно Цветков ще пее за децата по случай 1 юни в Гранд мол Варна. На шоуто, което ще започне в 15,30 ч. малките певци от „Студио ДА” ще изпълнят 12-те песни от новия албум „Слънчева дъга“. Сред тях са едноименната „Слънчева дъга“, която вече има две международни награди от песенни конкурси в Сърбия и Македония и „Мишчици“ с отличие от Международния телевизионен фестивал за детска песен в Босна и Херцеговина.

 

Празничен концерт във Варна по случай 1 юни

В Концертната зала на Младежкия дом – Варна ще се състои празничен концерт за отбелязване на Международния ден на детето под надслов ”Подай ръка”. В него ще участват представители на етническите малцинства, живеещи на територията на община Варна. По време на концерта ще бъдат наградени отличените участници във фотоконкурса „Празник в общността”, който е част от културния календар към програмата на община Варна за образователна интеграция на деца и ученици от различни етнически групи.