Тежко болно дете моли за… книги

книги

Диан е едно от многото болни деца в България. Имайки предвид състоянието му, Дидо е лишен от възможността да се радва на повечето забавления, на които и връстниците му. Времето си той прекарва вкъщи, а ние с възхита научихме, че заболяването на Дидо не го е лишило от устрема и желанието му да чете. Да изследва нови светове, да се забравя в думите на великите автори и да търси бягство от реалността. Защото по-голяма магия от четенето няма.

Днес четенето е основното развлечение и голяма страст на Диан. Той с охота поглъща всяка страница, но няма финансовата възможност да си купува книги, имайки се предвид и здравословното му състояние, което изчерпва ресурсите на близките му.

Вие обаче можете да помогнете на Дидо. Като му подарите книга. Или две. Или повече. Колкото решите. Самият Дидо споделя, че обича да чете признатите за класики и шедьоври заглавия в световната литература. Но пък вие можете да го изненадате и с нещо различно, защо не?“Ако някой има книги за изхвърляне – класика или такива, които са шедьоври, моля да ми ги подари. Обожавам книгите. Обожавам буквите. А книгите не трябва да се изхвърлят. Благодаря предварително!“, споделят самият Диан на добрите хора, от които очаква подадена ръка.

Можете да подарите книга на Дидо, като му я изпратите на следния адрес:

https://www.facebook.com/dian.gospodinov.14 Телефон за контакти: Диан Господинов – 0887 205 585.

Не забравяйте, че Диан и близките му не могат да си позволят куриерските разходи, така че, моля ви, не ги изпращайте за тяхна сметка!

А ако искате да помогнете и финансово на Диан, също можете да го сторите. Добри хора вече са му помогнали да събере пари за инвалидна количка, като точно преди Коледа той е станал от леглото. Ако някой има възможност да помогне на Диан и да диша, за апарата му са нужни 30 000 лева, които са непосилни за близките му. Финансово дарение за Диан можете да направите на следната сметка:

BG56IORT73711003133100
BIC код – SWIFT code :IORTBGSF
Диан Юриев Господинов
Тел.0884109095
Или на PayPal: gospodinov3@abv.bg.

Източник: plovdiv24.bg