Учебник с разяснения за секса вбеси родители

учебник за секса вбеси родители, Родител.бг, Списание РодителУчебници за най-малките с описателни картинки на сексуални пози предизвикаха същински дебат в интернет.  Трябва ли да се запознаят 5-6-годишните деца у нас с половото развитие на човека? Този въпрос е провокиран от информация в пловдивски сайт, че педагози в града подаряват книжка със секс пози на първолаци. Четивото обяснява как „порасналият човек прави с пениса си деца на жената“, а илюстрациите наподобявят Кама Сутра.

Книжката се казва „Мамо, мамо, я кажи кой прави децата?“. Текстовете и илюстрациите показват откъде идват бебетата. Чрез анимирани голи мъж и жена в различни пози се показва на децата как възрастните правят секс. Книгата е на поляка Хорст Екерт, с псевдоним Янош.

„Книгата е насочена наистина към подрастващите, но тя е по-скоро предназначена за родителите, които ако не намират подходящ начин, чрез книжката – по приятен и забавен начин, да обяснят как се създават децата. Има нарисувани различни пози, но те са шаржирани, дори се смята, че това е автопортрет на човека, който е илюстрирал книжката. Има родители, които са силно възмутени и смятат, че това е детска порнография. Но има и такива, които застават абсолютно зад този метод. Кога трябва да кажете на детето си, че мъжът притежава пенис, а жената – вагина, си е въпрос на избор на всеки родител“, обясни управителят на издателството Марияна Златарева, цитирана от „Дарик“.

От издателството напомнят, че книжката има образователен характер, но тя не е включена в учебната програма на първокласниците у нас.

Comments are closed.