11-годишно момче намери чанта с над 10 хиляди лева и я върна на собственика

11-годишният Ангел открива чантата, пълна с пари и документи, след което решава да го върне на собственика. Той открива парите буквално на прага на дома си в Симеоновград, предаде Нова ТВ.  „Изтичах, взех я – и казах на баба: „Виж има чанта с пари, документи, лична карта“, разказва Ангел Георгиев.

Заедно с бабата те откриват адреса на собствениците по документите, които са в чантичката.  Парите са на Ели и Стальо, които от години работят в чужбина. Върнали се в България, за да направят ремонт на къщата си.

„При самото слизане от колата не обърнах внимание как съм съборила чантата. Открихме липсата й в Харманли, когато исках да платя покупка, която искахме да направим“, заяви Ели Йорданова, собственичката на чантата.

Малко след като Ангел намира чантата, Ели и Стальо се връщат на мястото, за да търсят изгубеното. „Те тъкмо дойдоха и аз ги извиках. И им дадох чантата“, спомня си момчето.

„Нямам думи за тази постъпка на малкия. Респект и към родителите, и към бабата и дядото, че са го възпитали. Това е прекрасно дете“, категоричен е Стальо Динев.

„Голямо благодаря към всички, защото това беше един голям труд – месеци наред в чужбина и накрая  можеше да стане и най-лошото“, благодарна е и Ели Йорданова.