Арт фестивал за деца през февруари

деца детска градина ясла имунитет

„предМАРТенска треска“ ще се проведе на 27 и 28 февруари и е естествено продължение на  „Коледата е възможна“. Арт фестивалът през декември показа, че децата обичат да прекарват време в театъра не само като зрители.
Затова Театър „София“ отново предлага на родителите форма на забавление на децата, съчетана с възпитаване на любов и отношение към изкуството.
Новостите сред арт ателиетата са народни танци, ще се учи математика чрез игри, ще си направят мини театър, ще рисуват, ще направят интересна мартенска украса с шаблони.


Представленията ще бъдат „Питър Пан“ от Пиърс Чатър Робинсън (на 27 февруари от 11 ч.) и „Пипи Дългото Чорапче“ по Астрид Линдгрен, адаптация Димитър Стефанов. А в камерна зала Майя Остоич ще провокира децата да прочетат книжките на Астрид Линдгрен, като ги срещне с нейните герои по един необичаен начин.

Ще се проведе и Операция „Мартеница“ – конкурс за деца.
Конкурсът стимулира тяхната креативност, насърчава ги да бъдат обществено ангажирани с поощрение да използват материали, които иначе биха били изхвърлени, за направата на нещо, което ще бъде използвано от някого и който ще дари за каузата на Фондация „Надежда за малките“.
Събраните мартеници ще бъдат подредени в изложба във фоайето на театъра.

На 28 февруари от 12:15 ч. трима от участниците ще получат специални награди, а всички останали – картичка с автограф от артисти на Театър „София“.
Двама специални помощници на Баба Марта ще дойдат, за да връчат наградите.