Безплатни прегледи на пациенти с наднормено тегло през април

Ендокринолозите на ДКЦ ВИТА през месец април ще извършват БЕЗПЛАТНИ консултации и апаратно измерване на телесния състав на пациенти, които имат нужда от преглед и съдействие за лечение.  Апаратът TANITA, който ще помогне при прегледа на специалистите, отчита количеството мазнини на организма в проценти, общата вода в тялото, мускулната маса, метаболитната възраст, костната  възраст, висцералната мастна тъкан и други. Изследването с апарата помага за вземането на правилни решения за препоръчителна физическа активност и система от балансирано хранене

Прегледите се правят с цел превенция и лечение на наднорменото тегло и затлъстяването. Затлъстяването е социално значимо заболяване, чиято честота непрекъснато се увеличава не само у нас, но и в световен мащаб. В България над 60% от населението е с наднормено тегло, като този проблем все повече се наблюдава и в детска възраст.

Увеличеният прием на калории и намалената двигателна активност при съвременния начин на живот на хората водят до склонност към наддаване на килограми и последващите от това усложнения. Висцералното затлъстяване, характеризиращо се с натрупване на мастна тъкан в областта на корема и около вътрешните органи, се асоциира с по-висок риск от развитие на захарен диабет тип 2, инсулинова резистентност, исхемична болест на сърцето, сърдечносъдови инциденти и ранна атеросклероза. Такъв тип затлъстяване е налице при обиколка на талията над 94 см за мъжете и над 80 см за жените.

Д-р Десислава Иванова и д-р Мила Арнаудова- д.м.  ще преглеждат безплатно всяка сряда от 13 до 14 часа, а д-р Анелия Нанкова – на 1 и 22 април от 12 до 13 часа във ВИТА База 2. Записването става чрез телефоните на Регистратура на болницата.

Коментарите са изключени.