Детски кинофестивал в Пловдив

Най-гледаните филми от последната година ще могат да видят децата на Пловдив напълно безплатно в „LUCKY – Дом на киното“ всяка събота и неделя от 3-ти февруари до 18-ти март 2018г. В програмата са включени специално селектирани анимационни 3D и 2D детски филми, дублирани на български език.  Хитовите филми „Дийп”, „Падингтън 2”, „Рок Дог”, „Героите на джунглата”, „Щъркелчето Ричард”, „Фантастичното пътешествие до Оз“, „Синът на Голямата стъпка“, „My little pony: Филмът“, „Маша и мечокът: Филмът“ са само част от заглавията, които ще предложи програмата на кинофестивала на най-малките зрители.

В седемте поредни уикенда на Детския филмов фестивал ще се състоят общо 60 прожекции, всяка събота и неделя от 11:00 и 13:00 часа в първа зала и от 11:30 и 13:15 часа във втора зала. Организаторите са предвидили и допълнителна програма в празничния 3- ти март. Входът за възрастни е 4 лева, безплатните билети за деца се получават от касата на „LUCKY – Дом на киното“  след 10:00 часа в деня на прожекциите.

Детски филмов фестивал е част от културния календар на града и дава възможност на най-малките да се срещнат за първи път с магията на седмото изкуство. Той се организира от фирма „Пловдив Ивент“,  с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Събитието се провежда от 2013 година, като още от първото си издание се радва на огромен интерес. За четирите години на провеждане, Детски кинофестивал е бил посетен от над 35 000 души.