Детски книжки ще помагат на децата да научат повече за хемофилията

Детски книжки ще помагат на малките пациенти да разберат повече за заболяването хемофилия. Заглавията „Научи всичко за хемофилията с таралежчето Боцко“ и „Боцко отива на лекар“ съдържат информационни материали, игри и забавни задачи, които помагат на децата, болни от хемофилия, техните приятели и близки да разберат какво представлява болестта и да приемат нейното отражение върху живота на малките.

Книжките са издадени от Байер Българя дават възможност на децата да научат повече за заболяването си и да разкажат своята история без задушаващата опаковка на вербалната комуникация.

„Всяко дете обича различни приказни персонажи и именно те му помагат по-лесно да навлезе в света на възрастните. Когато детето е самотно и когато търси отговори за своето състояние, идва на помощ малкият таралеж Боцко. Книжките дават възможност на децата да научат повече за заболяването без сложни термини, с които възрастните най-често на практика „цензурират” детската спонтанност“, споделя Ивайла Георгиева, клиничен психолог, КДКХО УМБАЛ „Царица Йоанна ИСУЛ” – ЕАД, която повече от година използва двете книжки при работата си с малките пациенти.

„Щастливи сме, че реализирахме този проект в подкрепа на децата, болни от хемофилия. Почерпихме вдъхновение от опита на нашите колеги в Белгия и адаптирахме материалите за българските пациенти“, коментира Екатерина Карпузова, Търговски директор, Фармацевтични продукти, Байер Българя ЕООД.

Коментарите са изключени.