Детски музей на колела гостува в София

детски музей на колела

Better Writer Ad

С осем безплатни арт ателиета и импровизиран музей децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт

Детски музей на колела гостува София, съобщават организаторите.

Целта на инициативата е с осем безплатни арт ателиета и импровизиран музей децата да бъдат запознати с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт.

Музеят на колела е разположен пред Народния театър „Иван Вазов“ на площ от над 200 кв. м. Работното време е от 10,00 до 20,00 ч. с обедна почивка в най-горещите следобедни часове.

Във всяко от осемте творчески ателиета участниците ще могат да създадат свои шедьоври, използвайки техники от различните периоди на историята на изкуството. След като преминат през всички тях, децата ще имат възможност да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в Музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.

Водещи на ателиетата са студенти и дипломанти на Националната художествена академия с опит в работата с деца.

София е четвъртата спирка на Музея на колела след Стара Загора, Пловдив и Благоевград. Над 4000 деца са участвали в заниманията досега.

След София Музеят на колела ще посети Варна и Бургас.