Един различен учител в едно различно училище

учител по английски

Автор: Таня Стефанова, учител

КЛУБ Е е едно необикновено езиково училище. Създадох го не от амбиция, а защото така се подредиха обстоятелствата в моя живот. И тъй като имах свобода на действие, си помислих: „Защо пък да приличам на всички останали школи по английски език? Защо да не питам хората каква услуга искат да получат?“ И започнах да наблюдавам клиентите си. След училище или след работа те имаха нужда да се отпуснат, да споделят, да се заредят с добро настроение. Трябваше да превърна ученето в забавление. В моите часове пием чай, говорим, работим…. както с децата, така и с възрастните.  Искам учениците ми да се чувстват като у дома си.

Преди години, докато карах един престижен учителски курс, ме съветваха да поддържам дистанция спрямо хората, които обучавам. Никога не успях да го постигна. Дадох си сметка, че тези хора учат, защото успявам да ги мотивирам – понякога с професионализма си, а понякога просто като човек… и че са тук заради мен.

С годините в езиковата школа на КЛУБ Е започнаха да идват все повече деца, които не бяха любимци на образователната система. Наричат ги “трудни деца”. Наложи се да карам допълнителен квалификационен курс, за да им бъда полезна. Никога не съм си мислела, че ще се радвам толкова на тройка… Това беше наш общ успех!

И до сега всеки курсист в КЛУБ Е учи по индивидуална програма, изцяло съобразена с нуждите му. Дориclub e когато работим в група, потребностите на отделния ученик са приоритет за мен. Също така, не пропускам възможност да насърчавам своите ученици и да изградя в тях правилно отношение към грешките. Грешките са нещо, от което се учим. Не бива да се срамуваме от тях.

Много хора никога не проговарят чужд език, защото се страхуват да не се изложат…

От тази учебна година КЛУБ Е предлага и онлайн обучение под формата на курсове и индивидуални уроци. Идеята се породи от желанието ми да се развивам. Въпреки че обучението ще се случва дистанционно, ще се постарая всеки курсист да получи специално внимание.

Много хора ме обвиняват, че разглезвам учениците си – че съм на линия дори в извънработно време, за да се чувстват те обгрижени и спокойни. Не ми тежи. Приела съм професията си по-скоро като мисия и като възможност да оставя отпечатък в живота на хората. Най-трудният ми ученик през годините скоро също ще стане учител, макар и в друга държава. Мотивационното си писмо за учителския курс той посвети изцяло на мен. Едва ли има по-голямо признание от това!

 

таня стефановаТаня Стефанова е собственик и преподавател в КЛУБ Е. Школата разполага със собствена учебна база в град Габрово. Работи целогодишно и предлага курсове и индивидуално обучение по английски език за деца и възрастни, както и подготовка за международно признати изпити. Уроците се провеждат в учебната база на КЛУБ Е или онлайн. Повече информация можете да намерите на фирмения сайт www.eclub-bg.com.

Comments are closed.