Ето кога ще са ваканциите за учениците през следващата учебна година

Пролетната ваканция за учениците от 1. до 11. клас през учебната 2021/2022 г. ще е от 1 до 10 април, включително. Дванадесетокласниците ще почиват от 7 до 10 април, информират от МОН.

Коледната ваканция за всички ще е от 24 декември до 3 януари 2022 г.

В проекта на просветното министерство са посочени още неучебните дни в системата на предучилищното и училищното образование, както и началото и краят на втория учебен срок.

По традиция учениците от 1. до 3. клас приключват занятията в края на май, от 4. до 6. клас – в средата на юни, а от 7. до 11. – в края на юни.

Извън 25 май, който е неучебен, но присъствен ден, за неучебни са предвидени и дните, в които ще има задължителни ДЗИ и национални външни оценявания в края на 7. и на 10. клас.

Изпитът от националното външно оценяване в края на 4. клас по български език и литература е насрочен за 26 май, а този по математика – за 27 май. И двата дни ще са учебни. Директорите могат да променят седмичното разписание, за да организират изпитите.

Оценяването по български език и литература и по математика в края на 7. клас и в края на 10. клас е съответно на 14 юни и на 16 юни.

Изпитите по желание по чужди езици и за оценяване на дигиталните умения в 10. клас ще са непосредствено след тях в учебни дни.

Източник: btvnovinite.bg

Коментарите са изключени.