Форум бременност и детско здраве ще се проведе през април – вход свободен

forum bremennost i detsko zdrave

Петото издание на Форум бременност и детско здраве ще се състои през април тази година. По време на събитието бъдещи и настоящи родители ще могат да получат полезна и достоверна информация по вълнуващи ги теми, касаещи здравето на бременната, бебето и малкото дете, директно от квалифицирани медицински специалисти, към които те могат да поставят и своите въпроси.

Щастието на семейството зависи особено много от здравето на децата, а грижата за здравето на всяко дете започва много преди раждането. Един от сериозните ангажименти на бъдещите родители, но и на българското здравеопазване, е бременността да се проследява адекватно. В началото предстоящото издание на Форум бременност и детско здраве ще разгледа по-детайлно ехографското изследване през деветте месеца на износване на бебето и критериите, по които акушер-гинеколозите определят дадена бременност за рискова.

През първия ден организаторите поставят темата за ролята на всеки един специалист от медицинския екип при раждането с цел да се запознае жената с част от обстановката в родилния дом и се намали стреса ѝ от неизвестното. Специалисти ще обяснят и какви са обичайните, но непознати рискове при цезарово сечение и доводите, то да не се разглежда от медицината като алтернатива за избор при раждане. Бъдещите родители ще разберат и дали раждането без болка е мисия възможна.

Втория ден на Форума е посветен на здравето на детето, от раждането му до училищна възраст. Тогава специалисти ще разкажат за различното в медицинските грижи за новороденото непосредствено след раждането му чрез цезарово сечение, както и ще обобщят всички онези обичайни и тревожни признаци в състоянието на бебето през първите 28 дни от живота му.

Кожните проблеми при кърмачето и малкото дете, правилната терапия при атопичен дерматит, типичните алергии при децата, както и „железните правила“ в храненето им, са останалите акценти в програмата на събитието.

Форум бременност и детско здраве се организира от Investor.bg и Puls.bg и е насочен към бъдещи и настоящи родители с цел да удовлетвори потребностите от достоверна информация относно майчиното и детско здраве, събирайки на едно място водещи български медицински специалисти и жадна за знания аудитория.

Входът е свободен и не изисква заплащане от посетителите, а единствено предварителна регистрация на events.puls.bg.

Форум бременност и детско здраве ще се проведе на 2 и 3 април в зала 3 на НДК.

Повече за програмата, темите, лекторите, мястото и времето на провеждане можете да откриете на events.puls.bg.