Над 500 деца участваха в кампанията “Здрави детски зъбки“

зъбки

Над 500 варненчета участваха в профилактично-информационната кампания “Здрави детски зъбки”, която се проведе преди месец на входа на Морската градина. Инициативата бе организирана от Община Варно, студентския съвет при Медицинския университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” и студентските асоциации по дентална медицина и по фармация.

По време на кампанията на децата бе разяснявано как и колко често да си мият зъбките и защо устната хигиена е важна за здравето. Много родители заявиха, че биха се включили и в следващи кампании – не само за деца, но и за възрастни.

“От името на Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна, изказвам благодарността си към общинските служители и администрация за изключителната помощ, която бе оказана за реализирането на третата подред информационно-профилактична кампания. За нас е чест и удоволствие да работим заедно и се надяваме в бъдеще да провеждаме съвместни инициативи, с които да показваме на варненското общество, че за него се мисли и работи ежедневно, че за техните здравословни проблеми няма почивен ден и ние не преставаме да даваме всичко от себе си, че и малко повече, за общото благо!”, се казва в благодарствено писмо до кмета Иван Портних от Асоциацията на студентите по дентална медицина във Варна.

Източни: varna24.bg

Comments are closed.